Acasă Actualitate Un inginer specializat în energie nucleară din cadrul Marinei SUA și soția...

Un inginer specializat în energie nucleară din cadrul Marinei SUA și soția acestuia acuzați de divulgare de informații confidențiale legate de submarinele nucleare americane

96
0

Potrivit anchetei Biroului Federal de Investigații din SUA (FBI), inginerul Jonathan Toebbe, care avea acces la informații top-secerete, “a transmis și continuă să transmită date confidențiale, definite de legea privind energia atomică, unui guvern străin, alături de soția acestuia, Diana Toebbe”.

Documentele prezentate în tribunal și analizate de The Washington Post arată că, în decembrie 2020, un oficial al FBI a primit de la un guvern străin un pachet care conținea documentele secrete ale Marinei SUA, o scrisoare și instrucțiuni pentru a stabili o linie criptată de comunicații cu persoana care a divulgat informațiile.

“Vă rog să transmiteți această scrisoare către agenția de informații militare. Cred că aceste informații vor fi de mare ajutor națiunii voastre. Aceasta nu este o farsă”, se arăta în scrisoarea primită de oficialul FBI.

În luna iunie, mai mulți agenți agenți FBI sub acoperire au stabilit că vor veni să ridice un pachet pe care inginerul îl va lăsa la o locație prestabilită.

În pachetul ridicat de FBI se afla un card de memorie “înfășurat într-o pungă de plastic, în interiorul unui sandwich cu unt de arahide”. Cardul conținea detalii cu privire la designul, operațiunile și performanțele reactoarelor submarinelor nucleare din clasa Virginia.

Inginerul și soția sa, care analiza locațiile unde urmau să fie plasate pachetele, au fost acuzați de conspirație pentru comunicarea datelor confidențiale ale guvernului american. Cei doi au fost arestați sâmbătă în statul West Virginia și urmează să se prezinte marți la tribunal.

Articolul precedentNoapte plină de tenis de la Indian Wells. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu joacă în turul al treilea
Articolul următorKlaus Iohannis aruncă pisica în brațele lui Dacian Cioloș. Rămâne o singură întrebare: Cu cine va forma o majoritate USR?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here