Acasă Actualitate Klaus Iohannis aruncă pisica în brațele lui Dacian Cioloș. Rămâne o singură...

Klaus Iohannis aruncă pisica în brațele lui Dacian Cioloș. Rămâne o singură întrebare: Cu cine va forma o majoritate USR?

663
0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat la finalul consultărilor cu liderii partidelor că a decis să propună pentru funcția de premier singurul nume înaintat astăzi – Dacian Cioloș.

Reacția liderului USR nu a întârziat. „Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide”, a reacționat Dacian Cioloș.

Social-democrații nu au venit cu nicio propunere la consultările de astăzi, iar PNL a subliniat că va avansa un nume când va avea o majoritate în jurul său. AUR ar fi vrut un guvern de specialiști. Și Kelemen Hunor a venit cu o ipoteză: premier de la UDMR pentru 6 luni.

Dacian Cioloș are la dispoziție 10 zile să-și formeze guvernul, dar și să găsească o majoritate în Parlament.

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitatea de candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat în această seară în Monitorul Oficial.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat că mâine încep negocierile cu PNL și cu UDMR pentru refacerea coaliției de guvernare.

Premierul Florin Cîțu spunea astăzi că, varianta Dacian Cioloș prim-ministru nu va fi susținută în Parlament de PNL.

Liderul AUR, George Simion, consideră că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru „pare doar un joc politic”.

„Până la următoarea reacţie, nominalizarea asta pare doar un joc politic şi aşteptăm următoarea mişcare a preşedintelui. (…) Ne bucurăm foarte mult că există reacţii din partea preşedintelui la presiunea pe care am pus-o, dar, din nefericire, Klaus Iohannis încalcă în momentul ăsta tocmai ceea ce el spune. Nu este o majoritate care să îl susţină pe Dacian Cioloş”, a declarat, pentru Agerpres, George Simion.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.