Acasă Actualitate News Alert! Instalația de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbunești s-a defectat....

News Alert! Instalația de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbunești s-a defectat. Bolnavii, inclusiv cei aflați în stare critică, sunt ventilați manual

339
0

Incident grav la Spitalul din Târgu Cărbunești, Gorj. Instalația de oxigen s-a defectat, iar bolnavii, inclusiv cei aflați în stare critică, sunt ventilați manual. A fost declanșat Planul Roșu, ambulanțe din județ și din județele vecine fiind trimise pentru suportul pacienților.

La Secția ATI din Spitalul Târgu Cărbunești sunt 17 pacienți internați în acest moment, care au nevoie urgentă de suport respirator, dar și alte câteva zeci internate pe secții, care primeau supliment de oxigen.

Instalația de oxigen s-a defectat în această dimineață, în jurul orei 7, iar medicii și asistentele îi ventilează manual pe pacienți.

Potrivit DSU, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul judetului Gorj și au fost trimise imediat două autospeciale pentru transport victime multiple si 4 ambulanțe SMURD cu 13 butelii de oxigen. Alte opt ambulanțe vin din Mehedinți, Dolj, Hunedoara și Vâlcea, pentru a-i putea susține pe pacienți până la repararea instalației de oxigen sau până la transferul în alte spitale.

Articolul precedentLudovic Orban demisionează din grupul parlamentar PNL
Articolul următorRecord de vaccinări în ultimele 24 de ore. Peste 86 de mii de persoane s-au imunizat cu prima doză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here