Acasă Extern WTA este dispusă să renunțe la turneele din China, dacă autoritățile nu...

WTA este dispusă să renunțe la turneele din China, dacă autoritățile nu dau detalii despre starea de sănătate a jucătoarei Peng Shuai

432
0

Steve Simon, președintele Asociației de Tenis Feminin (WTA), a precizat că federația va renunța la turneele programate în China, dacă statul nu răspunde acuzațiilor jucătoarei și nu dă detalii despre starea sa de sănătate precum și despre locul în care aceasta se află.

Pentru anul următor, federația are programate zece turnee în China, în valoare de zeci de milioane de euro, însă Simon a spus că forul este dispus să le retragă: ”Femeile trebuie respectate, nu cenzurate. Jucătoarea este mai importantă decât afacerile noastre în China”.

Sportiva chineză nu a mai apărut în public de mai multe săptămâni, după ce pe 2 noiembrie a spus că a fost agresată sexual de către Zhang Gaoli, fost vicepreședinte al Chinei. Ea a făcut anunțul pe o rețea locală de microblogging. Ulterior postarea a fost ștearsă, dar nu înainte să fie preluată de presă.

Shuai a relatat că a fost invitată la locuința fostului lider chinez pentru a juca tenis cu familia acestuia, dar a fost obligată să întrețină relații sexuale cu Zhang. Totuși, Shuai a scris că nu are dovezi să susțină acuzațiile. Atât Zhang, cât și șefii statului chinez nu au comentat acuzațiile.

În ultimele zile, reprezentanții WTA și jucătoarele de top au cerut socoteală autorităților chineze, prin mesaje marcate cu hashtag-ul #WhereIsPengShuai, care s-au viralizat mai ales pe Twitter. Presa chineză a publicat zilele trecute un email care i-a fost atribuit lui Peng Shuai, în care scria că este bine, însă organismele internaționale consideră că mesajul este unul fals, lansat de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.