Acasă Actualitate Fără şefi la TVR şi Radio România. Au expirat mandatele conducerii interimare

Fără şefi la TVR şi Radio România. Au expirat mandatele conducerii interimare

677
0

TVR a rămas fără şef, cel puţin o perioadă, după ce mandatul de interimar al Ramonei Săseanu a expirat. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul Radioului Public, unde interimatul a fost asigurat de Liviu Popescu.

Încetarea interimatelor produce şi efecte. Două efecte foarte importante, potrivit legii, sunt:

– odată cu expirarea interimatelor nu se pot face plăţi (fără semnătura directorului general)

– numirile făcute de interimari incetează.

În continuare, Parlamentul va demara procedurile pentru numirea unui nou Consiliu de Administraţie şi implicit a unui nou Preşedinte Director General, lucru valabil atât pentru TVR, cât şi pentru Radio România.

În legătură cu mandatele interimare, legea prevede că „prelungirea mandatului sau durata interimatului nu poate fi mai mare de 6 luni”, adică nu poate să depăşească data de 10 noiembrie.

A existat recent o încercare de prelungire a mandatelor interimare de până acum, chiar a trecut de Senat, însă PSD a atacat-o la CCR, lucru care a împiedicat promulgarea.

Până când Parlamentul va numi câte un nou CA pentru cele două instituţii, acestea vor funcţiona fără PDG – adică „omul cu semnătura”.

Ramona Săseanu, jurnalistă la TVR Craiova, a fost numită şef interimar al TVR la propunerea PNL. Liviu Popescu, numit interimar al Radioului Public, a fost propunerea USR.

Cei doi au fost validaţi de Parlament pe 11 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.