Acasă Actualitate Sorin Grindeanu: PSD nu va vota Guvernul minoritar PNL – UDMR, propus...

Sorin Grindeanu: PSD nu va vota Guvernul minoritar PNL – UDMR, propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă

379
0

PSD nu va vota Guvernul minoritar PNL – UDMR, propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. Declarația a fost făcută după şedinţa de luni a conducerii partidului.

„Încă o dată, PNL a arătat, chiar prin programul de guvernare depus în Parlament, că românii nu există. Nu există nicio măsură de creștere a veniturilor, dimpotrivă vedem doar măsuri care vor conduce la scăderea lor! Nu măresc salariile! Nu cresc alocațiile! Nu majorează pensiile”, a anunțat Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

El s-a arătat nemulțumit de faptul că niciuna dintre cele 10 măsuri propuse de PSD nu a fost luată în calcul.

„În schimb, pregătesc taxarea microîntreprinderilor, categoria cea mai afectată de criza economică produsă de pandemie. Vor să impună o taxă crâncenă pentru transportatori. Nu îi iartă nici pe românii din afara țării, ci îi jupoaie cu taxe consulare. (…) Nici măcar ei nu-și doresc ca acest guvern să treacă. Ei vor doar să rămână pe funcții, chiar și interimari”, a adăugat Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD afirmă că un guvern minoritar „nu reprezintă o soluție viabilă pentru a combate în mod real pandemia și nici pentru a gestiona economia”.

Deciziile au fost luate în cadrul Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, care s-a desfășurat luni.

PSD are 157 de senatori și deputați în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.