Acasă Actualitate România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate

România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate

83
0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 79 pentru aprobarea majorării cantităților de produse din categoria stocurilor de urgență medicală, de strictă necesitate, cu cantitatea de 500 ”concentratoare de oxigen de mare capacitate”.

CNSU precizează că aceste produse vor fi achiziționate pentru completarea stocurilor deja existente, iar in condițiile în care situația în dinamică va impune creșterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecție civilă.

Hotărârea CNSU vine în ziua în care s-a înregistrat record absolut de infectări: peste 15.000 în 24 de ore. 252 de români au murit în 24 de ore și nu mai există niciun loc liber la Terapie Intensivă în toată țara.  România a cerut în mod oficial asistență internațională.

Articolul precedentPrețurile energiei electrice și gazelor au atins niveluri record pe piețele europene, pe fondul crizei de aprovizionare
Articolul următorValeriu Gheorghiţă: Săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire a COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here