Acasă Actualitate Florin Cîţu, după întâlnirea cu USR: De principiu, premierul este de la...

Florin Cîţu, după întâlnirea cu USR: De principiu, premierul este de la PNL, nu s-a discutat despre nume de persoane. Sunt şanse mari să se refacă coaliţia

202
0

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, după negocierile cu reprezentanţii USR, că de principiu s-a discutat ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că nu s-au dat nume de persoane. Cîţu a mai spus că a ieşit optimist de la întâlnire, şi că şansele refacerii coaliţiei cu USR sunt mari.

”Până la urmă am discutat despre principii, dacă vom putea reface această coaliţie şi apoi despre programul de guvernare. Am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei”, a spus Cîţu, după discuţii.

Preşedintele PNL a spus că, de principiu, au discutat că ”premierul este de la PNL”, dar că nu s-au pronunţat nume de persoane.

Întrebat ce şanse sunt să se refacă coaliţia, Florin Cîţu a spus că ”sunt şanse mari”, şi a precizat că a ieşit optimist de la discuţii.

”Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii”, a mai spus Cîţu, adăugând că premierul este de la PNL.

”Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”, a explicat Cîţu.
Întrebat dacă USRT va primi aceleaşi portofolii în Guvern ca in iarnă, Florin Cîţu a spus: ”Vom negocia, dar sunt şanse mari să se primească”.
Preşedintele PNL a mai arătat că este dreptul celor de la UDMR să vină un premier. ”Este un partid care face parte din coaliţie. Dacă vom fi de acord să mergem să refacem coaliţia, bineînţeles că la următoarea întâlnire va fi şi UDMR. De fiecare dată când a fost la consultările de la Cotroceni, UDMR a venit cu o propunere de premier. Şi prima oară a fost UDMR cu o propunere de premier. Este normal să meargă un partid cu propunere de premier”, a spus el.
Articolul precedentReprezentantul ONU în Bosnia avertizează că țara este în pericol de a se destrăma și că există perspective “foarte reale” de întoarcere la conflict
Articolul următorCamera Deputaților a trecut tacit proiectul de lege care oferă acces public la informaţiile privind legăturile cu Securitatea ale persoanelor care ocupă anumite funcții

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here