Acasă Extern Germania. Bărbatul găsit mort pe o stradă în fața Ambasadei Rusiei la...

Germania. Bărbatul găsit mort pe o stradă în fața Ambasadei Rusiei la Berlin ar fi fost un agent sub acoperire al serviciului rus de informații

418
0
People walk past an entrance of the Russian embassy in Berlin, Germany, Friday, Sept. 4, 2020. Russian President Vladimir Putin's spokesman has brushed off allegations of involvement in the poisoning of his most determined critic, accusing Germany of not providing Moscow with any evidence. (AP Photo/Michael Sohn)

Serviciile de securitate germane cred că bărbatul găsit mort pe o stradă în fața Ambasadei Rusiei la Berlin, luna trecută, ar fi fost un agent sub acoperire al serviciului rus de informații FSB.

Potrivit Reuters, care citează revista germană Der Spiegel, cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit pe 19 octombrie. Aceasta susţine, citând surse din domeniul securităţii, că bărbatul căzuse de la un etaj superior al ambasadei.

Poliţia din Berlin a refuzat să comenteze şi a îndreptat toate întrebările jurnaliștilor către procurori, care nu au făcut comentarii despre acest subiect până acum. Descoperirea cadavrului lângă misiunea diplomatică rusă nu a fost raportată până acum.

Surse de securitate au declarat revistei Der Spiegel că este neclar cum a căzut diplomatul şi dacă acest lucru i-a provocat sau nu moartea. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie, a relatat Der Spiegel.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, figura oficial ca secretar secund al ambasadei.

Potrivit Der Spiegel, corpul diplomatului a fost transferat în Rusia. Ambasada Rusiei a declarat că incidentul a fost un „accident tragic” asupra căruia nu a comentat „din motive etice”. Ambasada nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de a comenta informațiile publicate de Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri, într-un briefing de presă, că guvernul german era la curent cu moartea unui diplomat rus la Berlin, dar nu a putut oferi detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.