Acasă Actualitate Irak. Prim-ministrul Mustafa Al-Kadhimi a supraviețuit unei tentative de asasinat

Irak. Prim-ministrul Mustafa Al-Kadhimi a supraviețuit unei tentative de asasinat

600
0

Prim-ministrul Irakului, Mustafa Al-Kadhimi, a făcut public printr-o postare pe pagina sa de Twitter faptul că a fost ținta unei tentative de asasinat. Acesta face apel la  “calm și reținere” din partea susținătorilor săi. “Slavă Domnului, sunt bine și mă aflu printre oamenii mei”, a mai scris el pe rețeaua de socializare.

Potrivit CNN, o sursă apropiată a liderului irakian a declarat că Al-Kadhimi se întorcea acasă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce supervizase forțele de securitate implicate într-o confruntare cu protestatarii. Imediat ce politicianul a intrat înăuntru,  o dronă explozivă i-a lovit casa, rănind câțiva dintre paznicii săi și provocând pagube minore. Reședința prim-ministrului irakian se află la intrarea sudică din Zona Verde a Bagdadului, puternic fortificată, ce adăpostește mai multe clădiri guvernamentale și reședințe diplomatice.

Armata irakiană a declarat ulterior că prim-ministrul nu a fost rănit, este sănătos, și că forțele de securitate “iau măsurile necesare după această tentativă eșuată“.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat “aparentul act de terorism”: “Suntem în strânsă legătură cu forțele de securitate irakiene însărcinate cu susținerea suveranității și independenței Irakului și ne-am oferit asistența în timp ce investighează acest atac”, a declarat un purtător de cuvânt.

Nimeni nu a revendicat tentativa de asasinat, dar aceasta vine pe fondul tensiunilor accentuate din capitală. Vineri, o persoană a fost ucisă și zeci au fost rănite după demonstrații ale susținătorilor milițiilor proiraniene, soldate cu ciocniri între aceștia și forțele de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.