Acasă Extern China construiește în deșert replici ale unor nave de război americane, pe...

China construiește în deșert replici ale unor nave de război americane, pe care le folosește apoi în cadrul exercițiilor militare și pentru testarea rachetelor balistice

122
0

În deșertul Taklamakan, din provincia de nord-vest Xinjiang, sateliții au captat imagini în care pot fi identificate siluetele unui portavion american în curs de fabricare, precum și a două distrugătoare. Potrivit asociației private “Institutul Naval American” (UNSI) și companiei care operează sateliții, situl este folosit de China și pentru testarea rachetelor balistice.

Acesta este un semnal că Beijingul este foarte concentrat pe portavioanele și navele de război americane”, potrivit experților UNSI. Beijingul a refuzat să comenteze aceste informații, însă Pentagonul a transmis că a luat act de operațiunile din deșertul Taklamakan, dar susține că este mai preocupat de dezvoltarea capacităților militare și a conceptelor operaționale “pentru a menține regiunea Indo-Pacific liberă și deschisă”.

Separat, ministrul Apărării din Taiwan a declarat că Beijingul are capacitățile de a bloca toate porturile și aeroporturile din insulă, precizând că din septembrie anul trecut și până în august anul acesta, cel puțin 554 de avioane chineze au intrat ilegal în spațiul de avertizare aeriană al țării sale.

Potrivit celui mai recent raport al Departamentului american de Apărare (DoD), statul chinez își extinde într-un ritm mult mai accelerat arsenalul nuclear și ar putea depăși SUA până în 2050. Analiza a fost publicată la câteva ore după ce șeful Statului Major a avertizat că expansiunea Chinei în estul Asiei, în special către Taiwan, este printre cele mai mari schimbări geostrategice de până acum.

China se declară suverană peste aproape toată Marea Chinei de Sud, revendicând teritoriile. În ultimii ani, a construit insule artificiale în regiune și și-a intensificat activitatea militară. Acțiunile țării sunt, însă, condamnate de comunitatea internațională, în frunte cu Taiwan și Statele Unite.

Articolul precedentDacian Cioloș: USR rămâne începând de azi singura forță politică proeuropeană care își dorește modernizarea României. Președintele Iohannis e cel care chiar a împins lucrurile spre PSD. USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD
Articolul următorPolonia și-a închis toate punctele de frontieră cu Belarus, din cauza migranților care au încercat să forțeze granița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here