Acasă Extern Polonia și-a închis toate punctele de frontieră cu Belarus, din cauza migranților...

Polonia și-a închis toate punctele de frontieră cu Belarus, din cauza migranților care au încercat să forțeze granița

434
0

Polonia și-a închis noaptea trecută toate punctele de frontieră cu Belarus. Asta după ce grupuri de migranți au încercat să treacă cu forța granița dinspre Belarus. Polonia a acuzat direct statul Belarus că vrea să provoace un conflict major. Uniunea Europeană și SUA urmăresc cu îngrijorare această situație, fără precedent din nordul continentului.

Sute de migranți au încercat să intre cu forță în Polonia în ciuda gardului de sârmă ghimpată și a unor forțe de securitate impresionante mobilizate de autoritățile de la Varșovia. Peste 12 mii de militari au fost trimiși de urgență să păzească intrarea în țară.

Cel puțin șapte migranți au fost găsiți morți în partea poloneză a frontierei și mulți suferă de hipotermie în condițiile unor temperaturi scăzute. Anterior grupurile de migranți au fost ghidate acolo de grăniceri din Belarus. Polonia a acuzat țara vecină că vrea să provoace un conflict major.

Uniunea Europeană a acuzat regimul Lukashenko că facilitează trecerea migranților că răspuns la sancțiuni. Situația tensionată de la granița Poloniei este urmărită atent și de la Washington.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat: SUA condamnă cu fermitate exploatarea politică şi manipularea persoanelor vulnerabile de către regimul Lukaşenko. Cerem regimului să înceteze imediat manipularea fluxului de migranţi care trec graniţele sale către Europa.

Este o situație fără precedent în nordul Europei. Grupurile de migranți au început să treacă prin Belarus în vară după un nou set de sancțiuni împotriva regimului de la Minsk. Polonia a decretat stare de urgență, a creat la graniță o zona militarizată și refuză orice fel de cerere de azil. Și vecinii Letonia și Lituania și-au întărit frontierele cu Belarus și au mobilizat armata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.