Acasă Politic Dacian Cioloș: USR rămâne începând de azi singura forță politică proeuropeană care...

Dacian Cioloș: USR rămâne începând de azi singura forță politică proeuropeană care își dorește modernizarea României. Președintele Iohannis e cel care chiar a împins lucrurile spre PSD. USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD

633
0

Președintele USR, Dacian Cioloș, a taxat în termeni duri alegerea PNL de a guverna alături de PSD. ”Președintele Iohannis e cel care chiar a împins lucrurile spre PSD. Am înțeles asta inclusiv de la lideri PNL. Nu știu care-i sunt motivele”, a declarat liderul USR.

Reamintim că ieri, PNL a votat pentru începerea negocierilor de formare a unui nou guvern cu PSD și UDMR, la scurt timp după ce și PSD și UDMR luaseră aceeași decizie. Astăzi, formațiunile politice au început discuțiile despre “uniformizarea” programelor de guvernare.

Principalele declarații:

“USR rămâne singura forță politică proeuropeană care chiar își dorește evoluția României. USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD. PNL a fugit de asumare și s-a dus unde se simte mai confortabil. Ați văzut toate șicanele și piedicile puse miniștrilor noștri. PNL a avut acest scop de a îndepărta USR de la guvernare. Am un mare regret că cetățenii trebuie să treacă prin aceste dezamăgiri și tulburări politice.

Noi la USR vom rămâne fideli în limita mandatului, o să ne opunem abuzurilor acestei alianțe toxice, vom denunța cheltuirea banului public, vom urmări felul în care sunt puse în aplicare proiecte care au fost începute de miniștri noștri, ne vom asigura că reformele din PNRR nu vor fi oprite. Vom face tot ce ține de noi că acest program să nu devină o sursă clientelară pentru acest guvern PSD-ist și PNL-ist.

Ne vom opune atât cât vom putea și clientelismului și politizării statului. În 2024 dorim să fim o forță alternativă la ce se pregătește acum pentru guvernare, pentru ca România să nu alunece spre iliberalism. USR rămâne fidel obiectivelor pentru care noi am intrat în politică, acelea ca România să arate mai bine și ca cetățenii să se simte bine trăind aici.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.