Acasă Actualitate Guvernul a reluat acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în perioada 2022-2026,...

Guvernul a reluat acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în perioada 2022-2026, în valoare de 1.450 de lei. Vor fi emise doar pe suport electronic

316
0

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că Ordonanța de Urgență privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari a fost adoptată de Guvern. Astfel, angajații de la stat vor primi din nou, anual, până în 2026, vouchere în valoare de 1.450 lei, care vor fi emise pe suport electronic.

“Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar. Ținta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă și creșterea productivității beneficiarilor, cât și stimularea dezvoltării turismului intern. Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanță pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale și urmărește, în perspectivă, creșterea gradului de colectare a creanțelor bugetare”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.