Acasă Actualitate Belarus. Președintele Lukașenko recunoaște, într-un interviu pentru BBC, că “este absolut posibil”...

Belarus. Președintele Lukașenko recunoaște, într-un interviu pentru BBC, că “este absolut posibil” ca forțele sale să fi ajutat migranții să treacă în Polonia. Pune această acțiune pe seama “sufletului slav”

159
0

Într-un interviu exclusiv acordat BBC în palatul prezidențial din Minsk, Alexander Lukașenko a spus: “Cred că este absolut posibil. Suntem slavi. Avem inimi. Trupele noastre știu că migranții merg în Germania. Poate că i-a ajutat cineva. Nici nu voi cerceta aceste acuzații”.

Cu toate acestea, el a negat că i-ar fi invitat pe cele câteva mii de oameni  care forțează granița UE, pentru a provoca o criză la frontieră.

“Le-am spus că nu o să rețin migranții la graniță, iar dacă vor mai veni de acum înainte, tot nu îi voi opri, pentru că nu vin în țara mea, ei trec spre altă țară”, a mai spus Lukașenko, potrivit BBC.

Alexander Lukașenko a fost acuzat de UE că a orchestrat criza la frontiera cu Polonia, Lituania și Letonia în ultimele luni, ca răzbunare pentru sancțiunile impuse Belarus pentru reprimarea brutală a oponenților care au luat parte la proteste în masă de după alegerile din august 2020.

Cel puțin 2.000 de migranți, în principal din Orientul Mijlociu, au fost blocați în tabere la granița Belarus cu Polonia. În această săptămână au fost mutați într-un depozit logistic din apropiere, iar câteva sute au fost returnați înapoi în Irakul.

Articolul precedentŞedinţă tensionată la PNL. Cîţu: Trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Rareş Bogdan: Ministerele Transporturilor şi Dezvoltării sunt obligatorii, măcar unul
Articolul următorAtac terorist la Ierusalim. O persoană a murit și alte trei au fost rănite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here