Acasă Extern Rusia a prezentat un nou model de dronă de luptă “invizibilă”, dificil...

Rusia a prezentat un nou model de dronă de luptă “invizibilă”, dificil de detectat pe radare

415
0

Rusia a prezentat un nou model de dronă de luptă “invizibilă”, dificil de detectat pe radare. Potrivit presei ruse, va atinge o viteză de 1.000 km/h, iar primele livrări sunt programate pentru 2024.

Drona a fost denumită S-70 “Ohotnik” (trad. “Vânătorul”) și poate fi operată de la distanță. Principala caracteristică este că va fi detectată cu greu de radare. A fost proiectată de compania Suhoi, iar potrivit presei de stat din Rusia, aparatul are o greutate de sub 20 de tone și o viteză maximă în zbor de aproximativ 1.000 km/h.

Conform TASS, drona va putea “comunica” cu sistemele electronice ale avioanelor invizibile SU-57, iar astfel le va putea asista în timpul misiunilor pentru atacuri coordonate. Experții militari ruși spun că aparatul de zbor poate fi considerat un fel de aeronavă multirol: va efectua misiuni de recunoaștere, va lovi ținte aflate la sol, dar și alte aparate de zbor inamice. Totodată, aceștia afirmă că va fi folosită “pentru a sparge linia frontului și a distruge sistemele antiaeriane adverse”.

Un model experimental de S-70 a făcut primul zbor în august 2019, zbor care a durat circa 20 de minute. Un oficial militar a spus că planul este ca drona să fie controlată în viitor de un sistem cu inteligență artificială. Totuși, drona mai are de efectuat numeroase teste și evaluări, înainte de a intra în dotarea armatei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.